Knedel gryczano-serowy do mięs :

Delikatny knedel- doskonale komponuje się ze smakiem sosów mięsnych , grzybowych czy np. koperkowych

PierogiKnedle

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 199 głosów)

Składniki:

  • ¾ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ( tej nie prażonej )
  • ½ szklanki półtłustego białego sera
  • 1 jajko
  • 1 cebula mała
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 4 łyżki mąki ( zależy od wilgotności sera )

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Usmażyć na złoto  maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać  mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać  aż  przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju )  i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy