Knedel gryczano-serowy do mięs :

Delikatny knedel- doskonale komponuje się ze smakiem sosów mięsnych , grzybowych czy np. koperkowych

Dodany przez:

Knedel gryczano-serowy do mięs :

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • ¾ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ( tej nie prażonej )
  • ½ szklanki półtłustego białego sera
  • 1 jajko
  • 1 cebula mała
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 4 łyżki mąki ( zależy od wilgotności sera )

Przygotowanie

  1. Usmażyć na złoto  maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać  mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać  aż  przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju )  i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .
obiad wegetariańska kasza gryczana knedel dodatki do II dań
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy