Kluski szczypanki

coś innego

Dodany przez:

Pierogi, kluski i knedle

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe

Składniki

  • 1 szkanka kasza jaglana
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 20 dag sera białego

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na sypko wcześnie lekko podprażyć na odrobinie oleju zalać wrzątkiem aby pozbyć się goryczki .Ugotowaną wystudzoną zmielić w maszynce do mięsa .
  2. Ser zmielić w maszynce .
  3. Wszystkie składniki wymieszać .
  4. Z wyrobionego ciasta odrywać palcami kawałeczki i wrzucać na osoloną wodę .Gotować po wypłynięciu jedną minutę .
  5. Podawać z dowolnymi dodatkami na słono lub słodko .

Wskazówki

można dodać cukru waniliowego do ciasta na słodko oraz płaską łyżkę mąki ziemniaczanej dodatkowo jeśli ciasto jest za miękkie

mąka ziemniaczana Kasza jaglana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze