KLUSKI ŚLĄSKIE

BARDZO TANIE I SYCĄCE DANIE

Pierogi

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 196 głosów)

Składniki:

  • 1 KG ZIEMNIAKÓW
  • MĄKA ZIEMNIACZANA

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • ZIEMNIAKI OBRAĆ, UMYĆ I UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE
  • GORĄCE ZIEMNIAKI PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ I DOKŁADNIE UGNIEŚĆ W MISCE
  • TAK PRZYGOTOWANE ZIEMNIAKI PODZIELIĆ NA 4 RÓWNE CZĘŚCI JEDNĄ CZĘŚĆ WYJĄĆ I NA TO MIEJSCE WSYPAĆ TAKĄ SAMĄ ILOŚĆ MĄKI ZIEMNIACZANEJ.
  • SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.
  • Z CIASTA LEPIC MALUTKIE KULKI
  • W KAŻDEJ KULCE ZDROBIC DOŁEK
  • KLUSKI WRZUCAĆ NA GORĄCĄ WODĘ I UGOTOWAĆ
  • PODAWAĆ Z SOSAM ILUB ROLADKAMI

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy