Kluski kładzione

podawać do zup lub jako samodzielne danie z sosem

PierogiKluski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 158 głosów)

Składniki:

  • 1. Mąka 200gr
  • 2. jajka 2 szt
  • 3. Woda
  • 4. Sól

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Do przesianej mąki wbić jajka , wsypać szczypte soli i wlać tyle wody , aby ciasto dało się nabierać łyżką wymieszać lub mikserem połączyć składniki .
  • 2. Kłaść łyżką maczaną w wodzie , małe kluseczki do osolonego wrzątku zamieszać po powtórnym zawrzeniu odkryć i gotować ok 3 min
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy