Klopsy rybne

smakowity obiadek

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Składniki:

  • ok 2 kg małych rybek( złowionych z jeziora albo z rzeki ja uzywam płotek)
  • 2 duże cebuli
  • 1,5 szkl bułki tartej
  • 2-3 jajka
  • przyprawy do smaku ( vegeta, pieprz ,sól)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ryby i cebule zmielic przez maszanke do miesa (najmniej 2 razy). Do zmielonych ryb dodac jajka , bułke tarta i przyprawy do smaku.Wszystko razem dobrze wymieszac. z wyrobionych ryb uformowalc owalny kształt ( tak jak na klopsy mielone). Smażyc na małym ogniu aż klopsy beda dobre( czyli aby nie byly surowe).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy