Klopsiki w sosie koperkowym

Klosiki w sosie koperkowym to idealne danie dla dzieci i nie tylko.

Dodany przez:

Klopsiki w sosie koperkowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 18 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 500g mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 100g bułki tartej
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka wegety
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 200 ml słodkiej śmietany 18%
  • posiekany koper ( ilość zależy od naszych upodobań )

Przygotowanie

  1. Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy. W międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut. Dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  2. Jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.
mięso obiad kolacja dla dzieci sos śmietana klopsiki koperek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze