Kisiel z jabłek

Naturalny kisiel bez sztucznych dodatków :)

Dodany przez:

Kisiel z jabłek

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 szklanki wody
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • garść rodzynek
  • 2-3 goździki
  • szczypta cynamonu
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • powidła lub dżem

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. W garnku zagotować 1,5 szklanki wody. W pozostałej, zimnej wodzie (1/2 szklanki) rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Do gotującej się wody dodać cukier goździki, jabłka i cynamon. Gotować do rozgotowania się jabłek. Dodać rodzynki. Na końcu, do gotującego się musu z jabłek wlać wodę z mąką ziemniaczaną. Gotować jeszcze minutę, następnie przełożyć do salaterek. Każdą porcję udekorować powidłami lub dżemem.
  2. Smacznego :)
przetwory przekąska deser wegetariańska dla dzieci jabłka mus kisiel
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze