Kieszonki w cieście francuskim
Kieszonki w cieście francuskim
Dodany przez:
Gastrosfera
Kieszonki w cieście francuskim
Na ciepło
- Czas przygotowania:
- Kalorie:
- 250 kcal
- Porcje:
- 4 porcji
Ocena:
(średnia 5 z 2 głosów)
- Danie dietetyczne
Składniki
- - parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- - arkusz ciasta francuskiego,
- - ser żółty w plastrach
- - ketchup/sos chilli.
Przygotowanie
- Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!
Komentarze