Kiełbasa z salsą paprykową

Kiełbasa z salsą paprykową

dodany przez: Gastrosfera

dania mięsne Sosy salsa

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 188 głosów)


Składniki:

  • Składniki: „Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol (1 opakowanie), salsa paprykowa
  • Salsa - składniki: 3 świeże papryki w różnych kolorach, 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 ogórki konserwowe, 2 łyżki cebulki marynowanej, 100 ml wody, 100 ml keczupu pikantnego, 2 łyżki oleju, płatki chilli, sól, cukier

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Podobne przepisy