Kiełbasa smażona z cebulą i ziołami

Gdy nie wiesz co podać na kolację ten przepis doskonale się nadana i napewno zasmakuje rodzinie.

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 202 głosów)

Składniki:

  • 3 kiełbasy śląskie lub zwyczajne
  • 2 średnie cebule
  • 1 płaska łyzeczka przyproawy ziołowej do grilla
  • 1 płaska łyzeczka przyprawy pikatnej do kgrilla
  • ćwierć łyżeczki słodkiej papryki
  • ćwierć łyżeczki ostrej papryki
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kiełbasę kroimy w pasterki a cebulę w pół plastry i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Po ok. 2 minutach dodajemy przyprawy oraz sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy ketchup, jeszcze chwilkę smażymy i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy