Biała kiełbasa z warzywami

Ocena:

4.51 (183)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Coś szybkiego i prostego na obiad.

Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy
  • 2 pory
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • warzywko

Biała kiełbasa z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbasę obgotować (15 min.). Por pokrojony w krążki, seler, marchew startą na tarce jarzynowej, cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.podczas smażenia posypać delikatnie warzywkiem. naczynie żaroodporne natłuścić np. 1 łyżką oliwy, ułożyć cieniutką warstwę podsmażonych warzyw, na nie białą kiełbasę pokrojoną na 2 cm kawałki, przykryć warstwą warzyw, zapiekać w temp. 180 stopni przez 30 min.

Porady

Zobacz też: biała kiełbasa - przepis po wiejsku

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne