Kiełbasa czosnkowa w słoiku

Wspaniała swojska kiełbasa z czosnkiem w słoikach, Można ją bardzo długo przechowywac.

Przetwory

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 154 głosów)

Składniki:

  • 2 kg mięsa wieprzowego (łopatka, kakówka)
  • główka czosnku (dośc spora)
  • pół marchwi
  • kawałek pietruszki
  • suszona cebula (1 łyżka)
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • majeranek
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 4 ziarnka jałowca
  • szczypta koleandry

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso zmielic na grubym sicie, łącznie z czosnkiem marchwią i pietruszką,zostawic chudy kawałek( pokroic w kostke). Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic pryprawami do smaku (ziele angielskie, jałowiec i koleandrę zmiażdżyc). Masę mięsną nałożyc do słoików na 3/4 wysokości, dokłądnie zakręcic i zagotowac tak jak inne przetwory.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy