Ketchup z papryki

Ketchup z papryki to pyszny pomysł na coś naturalnego, a nietypowego w kuchni. Taki dodatek będzie idealny do dań z grilla, ale też zapiekanek, bruschetty czy zwykłych grzanek. Ketchup z papryki polecam do wielu potraw.

przetwory z papryki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.46 z 164 głosów)

Kroki wykonania:

  • ketchup-z-papryki-papryka1.Przepis na ketchup z papryki to ciekawy eksperyment kulinarny, a efekt zaskoczy doskonałym smakiem. Wykonanie jest proste :) Paprykę należy oczyścić, a następnie pokroić drobno, zagotować do miękkości w wodzie z octem, odcedzić.
  • ketchup-z-papryki-blendowanie2.Aby ketchup z papryki nie tylko smakował, ale też zachwycał idealną konsystencją, musimy paprykę zmiksować, dodać wszystkie składniki i gotować do odparowania wody. Gorący ketchup z papryki wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy