Keks z farszem rybnym i oliwkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, zemleć lub przepuścić przez praskę. Mleko zagotować. Ziemniaki wymieszać z łyżką masła i gorącym mlekiem.
Rybę opłukać. Koncentrat wymieszać ze śmietaną, zagotować, włożyć rybę, gotować 2 min. Wyjąć, pokroić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wymieszać z pomidorową śmietaną, przyprawić. Włożyć rybę w podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wylepić puree ziemniaczanym. Wlać masę rybną, na wierzchu ułożyć oliwki. Piec 30 min w temp. 200 st. C.
Komentarze