Keks z farszem rybnym i oliwkami

Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 190 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

keks puree ziemniaczane przekąski

Czas przygotowania:
40min.
Kalorie:
190 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 141 głosów)

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • łyżka masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 30 dag filetów z dorsza
  • 3/4 szklanki śmietany
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 5 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na zimno

Keks z farszem rybnym i oliwkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, zemleć lub przepuścić przez praskę. Mleko zagotować. Ziemniaki wymieszać z łyżką masła i gorącym mlekiem.
  • Rybę opłukać. Koncentrat wymieszać ze śmietaną, zagotować, włożyć rybę, gotować 2 min. Wyjąć, pokroić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wymieszać z pomidorową śmietaną, przyprawić. Włożyć rybę w podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wylepić puree ziemniaczanym. Wlać masę rybną, na wierzchu ułożyć oliwki. Piec 30 min w temp. 200 st. C.

Kalorie: 190


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy