keks jabłkowy bez cukru

Ocena:

4.49 (207)

  • 1 godz. 10 min.
Proste ciasto z jabłkami, które swą słodycz zawdzięcza tylko jabłkom

Składniki:

  • Jabłkowy keks bez cukru
  • 4 szklanki pokrojonych w kostkę jabłek (słodkich)
  • Pół szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Rodzynki, orzechy

Keks jabłkowy bez cukru - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Można odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, by puściły sok (ale nie jest to konieczne). 2. Roztrzepać jajka z olejem. Dolać do jabłek. 3. Następnie dodać mąkę przesianą z sodą, imbirem i cynamonem. Wsypać bakalie. 4. Wymieszać wszystko i przełożyć do brytfanki keksowej, 5. Piec w niezbyt gorącym piekarniku ok. 50 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne