wegańskie kawowo-orzechowe trufle fasolowe

Wegańskie trufle z czerwonej fasoli to zdrowy, pełen białka deser. Szybki i prosty w przygotowaniu posmakuje nie tylko weganom.

dodany przez: marlenas

Ocena:

(średnia 4.55 z 150 głosów)

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    1 duży banan
    łyżka kakao
    łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    3 łyżki mąki arachidowej (lub innej orzechowej/orzechów mielonych)
    stewia/inny słodzik do smaku
    3 suszone daktyle
    opakowanie mielonego cynamonu

Rodzaj diety:

Wegańskie kawowo-orzechowe trufle fasolowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolę odcedzić i przepłukać. Zmiksować razem z bananem na gładką masę. Dodać kakao

  • mąkę
  • kawę
  • stewię i posiekane na drobno daktyle. Wymieszać i z powstałej masy lepić średniej wielkości kule (gdyby masa była zbyt rzadka dosypać więcej mąki/mielonych orzechów) . Obtoczyć w cynamonie i wstawić na całą noc do lodowki.

    Przepis nadesłała Kasia Fiedorowicz

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy