kawowe_bezy

Kawowe bezy

Ocena:

4.48 (173)

  • 60 min.
Kawowe beziki z prażonymi orzechami to niezastąpiony sposób na szybkie , małe co nieco

Składniki:

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 1 szklanka cukru
  • kawa rozpuszczalna lub 2w1 (4 łyżeczki)
  • orzechy, najlepiej włoskie

Kawowe bezy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku . Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy . Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy. Dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie. Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.

Porady

Zobacz też: wegańskie bezy cream of tartar

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne