Kawa z miodem i chili

Pyszna kawa z delikatną nutą słodkości miodu oraz ostrości chili.

Dodany przez:

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 5 łyżek kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki stołowe miodu
  • 0,5 litra mleka
  • łyżeczka chili z saszetki
  • 1 nie duża cytryna

Przygotowanie

  1. Kawę wsypujemy do dzbanka i zalewamy gorącą wodą .
  2. Do garnuszka wlewamy mleko, miód oraz wyciśnięty sok z całej cytryny i podgrzewamy wszystko lecz uważamy by nie zagotować. W trakcie podgrzewania ubijamy delikatnie blenderem tak by powstała pianka.
  3. Całość przelewamy do dzbanka z kawą a następnie przelewamy do fliliżanek, pozostałą piankę z mleka można wyjąć łyżeczką i dodać do filiżanek. posypać delikatnie kawę chili.
kawa drinki miód napoje chili
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze