Kawa z miodem i chili

Pyszna kawa z delikatną nutą słodkości miodu oraz ostrości chili.

Napojedrink

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 183 głosów)

Składniki:

  • 5 łyżek kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki stołowe miodu
  • 0,5 litra mleka
  • łyżeczka chili z saszetki
  • 1 nie duża cytryna

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kawę wsypujemy do dzbanka i zalewamy gorącą wodą .
  • Do garnuszka wlewamy mleko, miód oraz wyciśnięty sok z całej cytryny i podgrzewamy wszystko lecz uważamy by nie zagotować. W trakcie podgrzewania ubijamy delikatnie blenderem tak by powstała pianka.
  • Całość przelewamy do dzbanka z kawą a następnie przelewamy do fliliżanek, pozostałą piankę z mleka można wyjąć łyżeczką i dodać do filiżanek. posypać delikatnie kawę chili.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy