Kawa miętowo-czekoladowa

Dla wielu osób połączenie mięty i czekolady to połączenie doskonałe.

Dodany przez:

Kawa miętowo-czekoladowa

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 4 łyżeczki gorzkiego kakao,
  • 2 łyżeczki mielonej kawy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1/2 szklanki bitej śmietany,
  • 1,5 szklanki zimnej wody,
  • 50 ml miętowego likieru

Przygotowanie

  1. Kawę należy zaparzyć razem z kakao, zalewając przygotowaną wodą i podgrzewając w rondelku. Następnie przecedzić napar przez gazę lub lnianą ściereczkę, żeby pozbyć się fusów. Dodać likier miętowy, zamieszać i przelać do filiżanek. Udekorować bitą śmietaną i podawać.

Wskazówki

Zobacz też: kawa mrożona

kawa czekolada napoje mięta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze