Kasza jęczmienna z jajem

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

dodany przez: Renia_Kawa renia_kawa

dania główne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 193 głosów)

Składniki:

  • 180g kaszy jęczmiennej
  • 1 średnia cebula
  • 2 jaja
  • olej

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Kasza jęczmienna z jajem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę płuczemy i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: