Kasza jęczmienna z jajem

Ocena:

4.53 (193)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

Składniki:

  • 180g kaszy jęczmiennej
  • 1 średnia cebula
  • 2 jaja
  • olej

Kasza jęczmienna z jajem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę płuczemy i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne