Kasza jęczmienna pęczak z warzywami, czubrycą i lubczykiem

Warzywny, szybki i prosty obiad. Kasza jęczmienna pęczak w połączeniu z sezonowymi warzywami to gwarancja smaku i porcja witamin.

Ocena:

(średnia 4.49 z 179 głosów)

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak
  • 3-4 duże pieczarki
  • mały brokuł rozdzielony na różyczki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szklanka sosu pomidorowego
  • około pół szklanki bulionu warzywnego
  • olej kokosowy do smażenia
  • przyprawy : czubryca suszona , lubczyk suszony , papryka słodka, pieprz cayenne, sól

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki na patelni . Dodać ugotowaną kaszę ,fasolkę szparagową i małe różyczki brokułu.
  • Wsypać wszystkie przyprawy, zalać sosem pomidorowym oraz bulionem.
  • Dusić pod przykryciem około 10 min aż warzywa zmiękną.

Porady

Zobacz też: Sałatka z pęczakiem, morelami, granatem i orzeszkami pinii

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy