Kasza jęczmienna pęczak z warzywami, czubrycą i lubczykiem

Warzywny, szybki i prosty obiad. Kasza jęczmienna pęczak w połączeniu z sezonowymi warzywami to gwarancja smaku i porcja witamin.

Dodany przez:

kasza pęczak i warzywa w sosie pomidorowym

Wege przepisy

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak
  • 3-4 duże pieczarki
  • mały brokuł rozdzielony na różyczki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szklanka sosu pomidorowego
  • około pół szklanki bulionu warzywnego
  • olej kokosowy do smażenia
  • przyprawy : czubryca suszona , lubczyk suszony , papryka słodka, pieprz cayenne, sól

Przygotowanie

  1. Podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki na patelni . Dodać ugotowaną kaszę ,fasolkę szparagową i małe różyczki brokułu.
  2. Wsypać wszystkie przyprawy, zalać sosem pomidorowym oraz bulionem.
  3. Dusić pod przykryciem około 10 min aż warzywa zmiękną.
warzywa brokuł wege kaszotto kasza pęczak cząber
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy