Kasza gryczana z cebulką

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

Dodany przez:

Kasza gryczana z cebulką

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 6 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 180g kaszy gryczanej
  • 1 średnia cebula
  • olej

Przygotowanie

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/surowka_z_marchewki
obiad kolacja wegetariańska cebula kasza gryczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze