Kasza gryczana z cebulką

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 175 głosów)

Składniki:

  • 180g kaszy gryczanej
  • 1 średnia cebula
  • olej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/surowka_z_marchewki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy