Karpatka z owocami

Na bazie karpatki z kremem budyniowym została zrobiona karpatka z dodatkiem owoców

dodany przez: Aseret

ciasto z owocami ciasto parzone Desery krem Przekąski ciasta parzone

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Kalorie:
210 kcal
Ocena:

(średnia 4.64 z 179 głosów)


Składniki:

  • * woda 1,5 szklanki
  • * margaryna 0,5 kostki
  • * mąka krupczatka 1 szklanka
  • * jajka 5 szt
  • * proszek do pieczenia 1 łyżeczka czubata
  • krem
  • * masło roślinne 250 gram
  • * cukier puder 1 szklanka
  • * budyń śmietankowy bez cukru 1 opakowanie
  • * mleko 1,5 szklanki
  • * sok z cytryny do smaku
  • morele lub brzoskwinie,
  • konfitura wiśniowa i czereśniowa..

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Wodę zagotować z tłuszczem,do gotującej wody dodać szklankę mąki krupczatki
  • wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
  • Dobrze wymieszać w garnku
  • wystudzić!
  • Do zimnej masy dodawać
  • po jednym jajku i dobrze wyrobić mikserem. Najlepiej widełkami do piany
  • podzielić ciasto na 2 równe części. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia.
  • Piec 2 placki każdy po 50 min w 180 stopniach.
  • Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem. Ugotować budyń w 1¾ szklanki mleka wystudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do masy i razem ucierać
  • na końcu dodać sok z cytryny do smaku.
  • Przełożyć ciasto kremem.Morele lub brzoskwinie pokroić w kosteczkę
  • zagotować w wodzie z cukrem i osączyć.
  • Osączone owoce moreli i z konfitury rozłożyć na kremie
  • wcisnąć je i nakryć drugim upieczonym plackiem i posypać cukrem pudrem
  • wymieszanym z wanilią.

Kalorie: 210

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy