świetny deser można go zrobić na dwa sposoby :ekspresowa i dla cierpliwych. deser jest rewelacyjny
Składniki:
KREM KARPATKA
1 3/4 SZKL MLEKA
KRAKERSY (OKOŁO 1 DUŻEJ PACZKi )
200 g MASŁA LUB MARGARYNY
W WERSJI EKSPRESOWEJ UŻYWAMY KREMU KARPATKA ''5 MINUT'' KTÓREGO NIE TRZEBA GOTOWAĆ , WTEDY NIE DAJEMY MASŁA
Karpatka z krakersami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
KREM KARPATKA PRZYGOTOWAĆ Z MLEKIEM ( W ZWYKŁEJ WERSJI TRZEBA OSTUDZIĆ I ZIMNY KREM ZMIKSOWAĆ Z MASŁEM ). W PODŁUŻNEJ FOREMCE UKŁADAĆ WARSTWĘ KRAKERSÓW NA TO POŁOŻYĆ CZĘŚĆ KREMU, NA TO ZNOWU KRAKERSY I RESZTA KREMU NA WIERZCH POSYPAĆ DELIKATNIE ROZKRUSZONE KRAKERSY .