Karp w musztardzie wg Aleex

Oryginalny smak karpia w połączeniu z cytryną i musztardą francuską.

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 140 głosów)

Składniki:

  • • dzwonka sprawionego karpia
  • • przyprawa do ryb
  • • musztarda francuska Kamis
  • • cytryna
  • • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Rybę opłukać pod bieżącą zimną wodą. Pokroić na porcje. Moje były naprawdę wielkie, więc każde dzwonko podzieliłam na połowę.
  • 2. Porcje ryby oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawić w chłodne miejsce na kilkanaście minut.
  • 3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki cytryny.
  • 4. Każdą porcję ryby posmarować musztardą francuską.
  • 5. Rybę położyć na plasterkach cytryny.
  • 6. Rybę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piec około 20 – 25 minut do miękkości.
  • 7. Podawać gorące.
  • Smacznego.
  • Pełna fotorelacja jest umieszczona na blogu: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2012/06/karp-w-musztardzie-wg-aleex.html

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy