Karp w galarecie

Przepis z MG 11/2008

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 175 głosów)

Składniki:

  • 1 karp
  • marchewka
  • cebula
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 1 cytryna
  • sol
  • cukier
  • pieprz
  • garsc rodzynek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchewke obieramy, cebule tez i przypalamy nad plomieniem, wazywa zalewamy litrem wody dodajemy ziele, listki i solimy, gotujemy, gdy warzywa zmiekna odcedzamy, marchew zostawiamy do dekoracji.
  • Do wywaru ukladamy rybe goujemy az zmieknie, zelatyne moczymy z zimnej wodzie, gdy specznieje rozpuszczamy w odrobinie wywaru, karpia ukladamy na polmisku a do wywaru dodajemy zelatyne i sok z cytryny. Rybe zalewamy galareta, dekorujemy rodzynkami i marchewka, wstawiamy do lodowki by stezalo.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy