Karkówka zapiekana z majonezem

Zapiekana karkówka - ulubione danie całej rodziny.

dania mięsneZapiekankimajonez

Czas przygotowania:
75 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 180 głosów)

Składniki:

  • karkówka
  • 1/2 kg pieczarek
  • 30-40 dag żółtego sera
  • cebula ( ilość w zależności od upodobań)
  • ketchup pikantny lub łagodny (w zależności od upodobań)
  • majonez
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Przyprawioną karkówkę pokroić w pastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą.
  • 2. Pieczarki lekko podsmażyć z przyprawami, a następnie ułożyć je na karkówce.
  • 3. Na to ułożyć cebulę. Wierzch cebuli delikatnie skropić ketchupem, a następnie pokryć starkowanym na grubych oczkach żółtym serem.
  • 5. Całość dokładnie "zakryć" majonezem.
  • 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 1 h w temp. 200 st.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy