Karkówka w czerwonej marynacie

Prosty pomysł na mało pracochłonne i smaczne danie.

Dodany przez:

Karkówka w czerwonej marynacie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 duże plastry karkówki (1 na osobę)
  • proporcje marynaty:
  • pół szklanki oliwy,
  • pół szklanki wody,
  • dwie łyżeczki majeranku,
  • dwie łyżeczki sproszkowanej papryki słodkiej bądź ostrej,
  • sól,
  • pieprz,
  • rękaw do pieczenia

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem.
  2. Składniki marynaty ze sobą połączyć i włożyć do niej mięso.
  3. Wstawić do lodówki na kilka godzin bądź na noc.
  4. Mięso włożyć do rękawa, wlać odrobinę marynaty i piec do miękkości w 180 stopniach.
  5. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć aż się zarumieni mięso.
  6. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.
  7. Karkówkę można piec również w kawałku (w całości).
  8. Żeby odchudzić to danie można użyć chudszego mięsa.
  9. Marynata nadaje się do mięs pieczonych na grillu.
  10. Smacznego!
wieprzowina mięso obiad Papryka karkówka marynata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze