karkowka_i_zeberka_w_marynacie_musztardowej

Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

Ocena:

4.54 (189)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Soczysta karkówka i żeberka z grilla.

Składniki:

  • karkówka i żeberka ok 1 kg
  • marynata:
  • pół słoiczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne