Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

Soczysta karkówka i żeberka z grilla.

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 189 głosów)

Składniki:

  • karkówka i żeberka ok 1 kg
  • marynata:
  • pół słoiczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy