Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

Soczysta karkówka i żeberka z grilla.

Dodany przez:

Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 8 głosów)

Składniki

  • karkówka i żeberka ok 1 kg
  • marynata:
  • pół słoiczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.
grill mięso obiad karkówka żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze