Karczek w szpinaku

Ocena:

4.46 (191)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Smaczny, zielony obiadek :)

Składniki:

  • 2 kotlety z karkówki
  • 1/2 główki czosnku
  • 150 g szpinaku mrożonego w liściach
  • 1/2 małego pora
  • 1/2 szklanki rosołu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła + 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Karczek w szpinaku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso obsypać solą i pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki.
  • Pora pokroić drobno, zeszklić na maśle z olejem z dodatkiem reszty czosnku. Dodać szpinak, a kiedy się rozpadnie na patelnię włożyć mięso. Obsmażyć, podlać rosołem, przykryć i poddusić 10-15 minut. Odkryć i zaciągnąć śmietaną. Doprawić. U mnie z ziemniaczkami :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne