Karczek w ogórkach

Nowy pomysł na z pozoru pospolite składniki.

Dodany przez:

Karczek w ogórkach

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg karczku bez kości
  • 70 dag pieczarek
  • 3 duże cebule
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 szklanka zakwasu z kiszonych ogórków
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

Przygotowanie

  1. Kotlety z karczku lekko rozbić, posolić, popieprzyć, posypać mąką. Obsmażyć na oleju. Poukładać w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić, wrzucić na olej ze smażenia kotletów i lekko poddusić. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć aż wyparuje woda. Porozkładać na kotletach. Na to pokroić w półplastry ogórki i zalać sokiem z ogórków wymieszanym z ketchupem. Przykryć naczynie i piec około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
  2. SMACZNEGO
ogórki obiad pieczarki zakwas ketchup karczek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze