Karczek w ogórkach

Nowy pomysł na z pozoru pospolite składniki.

dania mięsneZakwas

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 174 głosów)

Składniki:

  • 1 kg karczku bez kości
  • 70 dag pieczarek
  • 3 duże cebule
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 szklanka zakwasu z kiszonych ogórków
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kotlety z karczku lekko rozbić, posolić, popieprzyć, posypać mąką. Obsmażyć na oleju. Poukładać w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić, wrzucić na olej ze smażenia kotletów i lekko poddusić. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć aż wyparuje woda. Porozkładać na kotletach. Na to pokroić w półplastry ogórki i zalać sokiem z ogórków wymieszanym z ketchupem. Przykryć naczynie i piec około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
  • SMACZNEGO

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy