Kapusta zasmażana z grzybami

Na wigilijny stół

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 70 dag. kiszonej kapusty
  • 4 małe cebule
  • 100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
  • 50g. margaryny dobrej jakości
  • 2-3 liścia laurowego
  • 2-3 ziela angielskiego
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną płuczemy kroimy.Wrzucamy do rondla zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli.gotujemy do miękkości.W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę.wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy.Sprawdzamy smak.gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.Smacznego

Wskazówki

A może modra kapusta? Sprawdź!

Grzyby warzywa obiad sałatka wegetariańska kapusta cebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze