ciap_kapusta

Ciapkapusta

Ocena:

4.36 (234)

  • 60 min.
  • dla 6 osób

Ciapkapusta to prosty, smakowity, ale nieco kaloryczny dodatek do obiadu. Jeśli chcemy zaserwować sycący posiłek śląskiej kuchni, postawmy na ciapkapustę.

Składniki:

  • • 500 gram kapusty kiszonej
  • • 800 gram ziemniakow
  • • ok.250 gram boczku wedzonego
  • • sol, pieprz

Ciapkapusta - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiszoną kapustę włożyć do garnka, zalać woda, odcisnąć, czynność powtórzyć 3 razy. Kapustę ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, ugotować,potłuc i wymieszać z odlaną kapustą kiszoną.Boczek wędzony stopić i wmieszać do kapusty z ziemniaki, dodać sól i pieprz do smaku i wszystko dobrze wymieszać.
  • Ciapkapusta smakuje z karminadlami czyli kotletem mielonym, uduszonymi żeberkami-wtedy nie potrzebujemy boczku wędzonego bo mamy sos-czy z kurczakiem z piekarnika.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne