Kapusta z kiełbasą

Kapusta z kiełbasą na żeberkach z jasną zasmażką

Dodany przez:

Kapusta z kiełbasą

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

Składniki

  • kapusta ok1 kg
  • kiełbasa 20 dag
  • żeberka 20-30 dag
  • mąka 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę jeśli bardzo kwaśna płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte żeberka. Oprószamy solą i pieprzem,dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości. Rozgrzewamy olej. Przesmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Dodajemy do kapusty. Na tym samym oleju robimy z mąki jasną zasmażkę. Zagęszczamy nią kapustę. Dodajemy obrane mięso z żeberek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
obiad przekąska kolacja kapusta kiełbasa cebula żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze