Kapusta z kiełbasą

Kapusta z kiełbasą na żeberkach z jasną zasmażką

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
44 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 156 głosów)

Składniki:

  • kapusta ok1 kg
  • kiełbasa 20 dag
  • żeberka 20-30 dag
  • mąka 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę jeśli bardzo kwaśna płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte żeberka. Oprószamy solą i pieprzem,dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości. Rozgrzewamy olej. Przesmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Dodajemy do kapusty. Na tym samym oleju robimy z mąki jasną zasmażkę. Zagęszczamy nią kapustę. Dodajemy obrane mięso z żeberek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
Żur z kiełbasą
Żur mojej babci.

trufla

Żur z kiełbasą