Kapusta włoska po węgiersku

Pyszne danie które można podać np na kolację.

Dodany przez:

Kapusta włoska po węgiersku

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 główka kapusta włoska,
  • 2 sztuki cebula,
  • 40 dkg grzyby leśne,
  • 2 sztuki marchew,
  • 2 sztuki papryka czerwona,
  • 30 dkg kiełbasa krakowska,
  • 2 sztuki kostka rosołowa,
  • do smaku papryka ostra,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smażenia olej roślinny

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy , szatkujemy.
  2. Cebulę obieramy , myjemy i kroimy w piórka.
  3. Następnie cebulkę podsmażamy.
  4. Do dużego garnka dodajemy naszą cebulkę i kapustę.
  5. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
  6. Następnie wrzucamy ja do naszego garnka z kapustą i cebulą.
  7. Grzybki leśne (mrożone) wrzucamy.
  8. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy.
  9. Paprykę myjemy , oczyszczamy i kroimy w słupki.
  10. Teraz wrzucamy kostki rosołowe , przyprawiamy papryką , solą , pieprzem.
  11. I podlewamy wodą , oraz 2-3 łyżkami oleju.
  12. Dusimy do miękkości .
  13. Smacznego!
konkursy kolacja przepisy wielkanocne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze