Kapusta wigilijna

Ocena:

4.52 (184)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 5 osób
DOMOWE WYROBY nie psują wątroby

Składniki:

  • kapusta kiszona 1 kg
  • grzyby suszone 20 dkg
  • cebula 2 sztuki
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Kapusta wigilijna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Najpierw namoczyć posiekane grzyby (rano włożyć do garnuszka i zalać wodą). Po południu nastawić je do gotowania na jakieś pół godziny.
  • Kapustę w tym czasie odcisnąć z soku i podsmażyć na patelni. Jak zmięknie i wystygnie - posiekać. Przełożyć do garnka dodać cebulę i zagotować z grzybami podlewając wodą z ugotowanych grzybów. Dodać pieprz i cukier do smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne