Kapusta w śmietanie.

Doskonały dodatek do kotletów.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 194 głosów)

Składniki:

  • Mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 mała śmietana
  • sól
  • 1-2 łyżki mąki.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę umyć i poszatkować.
  • Włożyć do garnuszka,podlać wodą,posolić i dusić.
  • Obrać cebulę,pokroić dodać do kapusty.
  • Gdy kapusta będzie już miękka dodać śmietanę - gotować na małym ogniu.
  • Mąkę rozrobić z zimną wodą,wlasć do gotującej się kapusty i zagotować.
  • Ugotowaną kapustę można posypać koperkiem.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy