Kapusta słodko - kwaśna

Doskonały dodatek do mięs

dodany przez: nikolaxxxx nikolaxxxx

dania główne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 158 głosów)

Składniki:

  • 2 główki młodej białej kapusty
  • 2 łyżki smalcu ze skwarkami
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek octu
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Kapusta słodko - kwaśna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 5 minut. Odcedzić. Dodać resztę składników i dokładnie wszystko razem wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: