Kapusta pekińska w gyrosie

Bardzo pożywna i smaczna sałatka. Kurczak skąpany w gyrosie!! Smacznego!

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa :GYROS"
  • średnia kapusta pekińska
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 majonez
  • keczup łagodny
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pierś pokroić w paseczki. Nasmarować olejem i przyprawą gyros.
  • Podsmażać na patelni.
  • Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce.
  • W misce dno wyłożyć 1/3 kapusty. Posmarować majonezem.
  • 1/2 kurczka ułożyć na majonezie. Posypać 2 częscią kapusty.
  • Dopdać ogórki kiszone. Posmarować majonezem.
  • Kolejna warstwa to reszta kurczaka.
  • Wierzch posypać trzecią częścią kapusty.
  • Polać keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy