Kapusta pekińska w gyrosie

Bardzo pożywna i smaczna sałatka. Kurczak skąpany w gyrosie!! Smacznego!

Dodany przez:

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa :GYROS"
  • średnia kapusta pekińska
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 majonez
  • keczup łagodny
  • sól
  • pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Pierś pokroić w paseczki. Nasmarować olejem i przyprawą gyros.
  2. Podsmażać na patelni.
  3. Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce.
  4. W misce dno wyłożyć 1/3 kapusty. Posmarować majonezem.
  5. 1/2 kurczka ułożyć na majonezie. Posypać 2 częscią kapusty.
  6. Dopdać ogórki kiszone. Posmarować majonezem.
  7. Kolejna warstwa to reszta kurczaka.
  8. Wierzch posypać trzecią częścią kapusty.
  9. Polać keczupem.
Śniadanie warzywa sałatka kolacja Szybka pierś z kurczaka SMACZNA
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze