KAPUSTA MŁODA

pyszne i zdrowe

Dodany przez:

KAPUSTA MŁODA

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

Składniki

  • kapusta młoda
  • marchewka młoda
  • kostka rosołowa
  • koperek
  • szcztpiorek
  • 20 dag kiełbasy cienkiej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapuste szatkujemy i wrzusamy do gotujacej się wody i chwilę gotujemy, aż kapusta trochę zmięknie. Odcedzamy. Do kapusty dolewamy trochę wody, wkładamy kostkę rosołową i startą marchewkę. Chwilę gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni i dodajemy do kapusty, mieszamy. Do kapusty dodajemy pokrojony szczypiorek i koperek, doprawaimy i jeszcze chwilę gotujemy.
warzywa obiad kapusta koperek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze