KAPUSTA MŁODA

pyszne i zdrowe

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 168 głosów)

Składniki:

  • kapusta młoda
  • marchewka młoda
  • kostka rosołowa
  • koperek
  • szcztpiorek
  • 20 dag kiełbasy cienkiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapuste szatkujemy i wrzusamy do gotujacej się wody i chwilę gotujemy, aż kapusta trochę zmięknie. Odcedzamy. Do kapusty dolewamy trochę wody, wkładamy kostkę rosołową i startą marchewkę. Chwilę gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni i dodajemy do kapusty, mieszamy. Do kapusty dodajemy pokrojony szczypiorek i koperek, doprawaimy i jeszcze chwilę gotujemy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy