Kapusta i pomarańcza

pyszna kapustka

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 141 głosów)

Składniki:

  • pół główki małej kapusty czerwonej
  • 1-2 cebule
  • 1-2 pomarańcze
  • 2-3 łyżeczki oleju
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę poszatkować.Cebulę obrać pokroić w kostkę.Pomarańcze obrać pokroić na cząstki /zostawić do dekoracji/.Cebulę zeszklić na oleju dodać kapustę dusić ,dodać pomarańcze,sok pomarańczowy,wodę przykryć i dusić do miękkości pod koniec doprawić solą ,pieprzem i miodem.Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy