Kapuśniak ze świeżej kapusty
Kapuśniak ze świeżej kapusty - Przepis na Kapuśniak ze świeżej kapustyDobre bo polskie

Zupykapuśniakdania mięsne
- Czas przygotowania:
- 50 min.
- Dla ilu osób:
- dla 3 osób
Ocena:
(średnia 4.45 z 163 głosów)
Składniki:
- *11/2 l rosołu
- *30 dag białej kapusty
- *1 cebula
- *10 dag wędzonego boczku
- *liść laurowy
- *20 dag ziemniaków
- *łyżka przecieru pomidorowego
- *sól,pieprz
- *posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Kapustę poszatkować,zalać wodą,dodać listek laurowy i ugotować do miękkości.
- Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Cebulę i boczek pokroić w kostkę,przysmażyć,dodać do zupy,chwilę pogotować,doprawić do smaku przecierem pomidorowym,solą i pieprzem.
- Zupę podawać z chlebem i posiekanym koperkiem.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
90 min.

Przepis na doskonały kapuśniak jest prosty. Wystarczy zadbać o dobrą kapustę, mięsną bazę i aromatyczne przyprawy. Jeśli masz ochotę na kapuśniak - przepis z mojej kuchni będzie odpowiedni! Smacznego!
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Czas przygotowania:
20 min.

Prosty, smakowity i domowy kapuśniak z młodej kapusty. W sezonie smakuje doskonale i zachwyci całą rodzinę. Kapuśniak z młodej kapusty najlepiej smakuje na mięsnym wywarze.
Kapuśniak z młodej kapusty
Czas przygotowania:
20 min.

Polecam pyszną surówkę z kapusty młodej z musztardą !
Surówka ze świeżej kapusty z musztardą babci Basi
Czas przygotowania:
60 min.

Kapuśniak to świetna zupa na chłodne i deszczowe dni - aromatyczna i rozgrzewająca.
Kapuśniak ze Słodkiej Kapusty
Czas przygotowania:
20 min.

Bardzo proste danie.
Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli
Czas przygotowania:
60 min.

Koniec lata to sezon na kapustę.
Kapuśniak z młodej kapusty
Czas przygotowania:
5 min.

Kapuśniak z młodej kapusty z dodatkiem młodych kartofli.
Kapuśniak z młodej kapusty
Czas przygotowania:
120 min.

Przepisów na kapuśniaki jest chyba setki. To jest taki odmienny kapuśniak.
Kapuśniak z włoskiej kapusty z papryką
Czas przygotowania:
70 min.

Uwielbiamy młodą kapustę.M.in. gotujemy różnorodne zupy z jej udziałem.