Kapuśniak z włoskiej kapusty z papryką
Kapuśniak z włoskiej kapusty z papryką - Przepis na Kapuśniak z włoskiej kapusty z paprykąPrzepisów na kapuśniaki jest chyba setki. To jest taki odmienny kapuśniak.
Zupykapuśniakdania mięsne
- Czas przygotowania:
- 120 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
Ocena:
(średnia 4.48 z 150 głosów)
Składniki:
- 1 ćwiartka kurczaka
- 2 marchewki
- ½ pietruszki
- 1/8 selera
- 1/3 pora
- 4 ziemniaki
- kawałek kapusty włoskiej ( trochę większy niż we włoszczyźnie )
- ¼ papryki czerwonej
- ¼ papryki żółtej
- ¼ papryki zielonej
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
- 1 kostka bulionu cielęcego Knorra
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1 łyżeczka kminku w ziarnach
- ¼ łyżeczki pieprzu mielonego
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- 1,5 litra wody
Kuchnia:
Kroki wykonania:
- Do dużego garnka włożyć umytą ćwiartkę kurczaka , obrane i opłukane warzywa ( 1 marchew pokrojona w plasterki ), ziemniaki pokrojone w gruba kostkę .Kapustę i papryki usiekać w paseczki – kapustę średniej grubości , a paprykę cienkie .Zalać wodą . Dodać ziele angielskie i liść laurowy, kostki bulionowe .Doprowadzić do wrzenia .Gotować na małym gazie 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa w całości . Mięso obrać z kości , skórek i chrząstek . Rozdrobnić i dodać do zupy. Zmniejszyć gaz . Doprawić przecierem pomidorowym , kminkiem , mielonym pieprzem .Gotować 30 minut .Podawać posypany koperkiem .
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
120 min.

Portugalska wersja kapuśniaku . Trochę różni się taki kapuśniak od naszego , ale jest równie smaczny
Iberyjski kapuśniak z włoskiej kapusty :
Czas przygotowania:
90 min.

Przepis na doskonały kapuśniak jest prosty. Wystarczy zadbać o dobrą kapustę, mięsną bazę i aromatyczne przyprawy. Jeśli masz ochotę na kapuśniak - przepis z mojej kuchni będzie odpowiedni! Smacznego!
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Czas przygotowania:
60 min.

pyszny kapusniaczek...
Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką
Czas przygotowania:
90 min.

Zupa z włoskiej kapusty z kleksem śmietany.
Zupa z włoskiej kapusty
Czas przygotowania:
90 min.

Gołąbki, które rozpływają się w ustach.
Gołąbki z kapusty włoskiej
Czas przygotowania:
45 min.

polecam zupę z kapusty pekińskiej...
Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką
Czas przygotowania:
20 min.

Prosty, smakowity i domowy kapuśniak z młodej kapusty. W sezonie smakuje doskonale i zachwyci całą rodzinę. Kapuśniak z młodej kapusty najlepiej smakuje na mięsnym wywarze.
Kapuśniak z młodej kapusty
Czas przygotowania:
30 min.

Kapusta włoska też jest smaczna.
Surówka z włoskiej kapusty
Czas przygotowania:
30 min.

włoska kapustka made in poland :)