Kapuśniak z młodej kapusty :)

lubie kapuściane zupy.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 190 głosów)

Składniki:

  • 1 młoda kapusta miała z 500 gram
  • 3 marchewki
  • ziele angielskie2
  • liść laurowy 2
  • ziemniaki 5 dużych
  • bulionetki rosół warzywny 2 sztuki
  • 4 skrzydełka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrałam pokroiłam w kostkę . Włożyłam do garnka , zalałam wodą dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz skrzydełka z kurczaka . Wstawiłam na gaz . Obrałam marchew i starłam na tarce na wiórka włożyłam do garnka .Pokroiłam kapustę i włożyłam do garnka Gotowałam na małym ogniu az kapusta zrobiła się mięciutka wtedy dodałam bulionetke warzywną . Gotowałam około godziny zupa doszła wtedy wyłączyłam i podawałam.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy