Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

polecam zupę z kapusty pekińskiej...

Zupy

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 165 głosów)

Składniki:

  • •bulion warzywny lub drobiowy 3 szkl
  • •kapusta pekińska 1 szt mała
  • •czerwona papryka
  • •marchewka
  • •ziemniaki 4 szt
  • •oliwa 2 łyżki
  • •liść laurowy
  • •ziele angielske 2 ziarna
  • •cząber lub tymianek 1/2 łyżeczki•papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki
  • •koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • •sok z cytryny 1 łyżeczka
  • •natki pietruszki posiekana 1 łyżka
  • •sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy