Kapuśniak chłopa

Smacznie i szybko !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodany przez:

Kapuśniak chłopa

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kiszona kapusta 1000 g
  • wywar mięsny 1000 ml
  • cebula 1
  • smalec 2 łyżki
  • kminek

Przygotowanie

  1. Żeberka gotować w wywarze do miękkości. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na smalcu. Miękkie żeberka wyjąć z wywaru. Włożyć do wywaru pokrojoną kapustę i gotować do miękkości. Utłuc w moździerzu 2 łyżki ziaren kminku. Dosypać do kapusty. Obrać mięso z żeberek i pokroić w kawałki. Dodać do zupy. Doprawić pieprzem (delikatnie z solą, bo kapusta słona). Podawać gorącą. Kartofle z wody podać oddzielnie.
obiad cebula kiszona kapusta żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze