Kapuśniak chłopa

Smacznie i szybko !!!!!!!!!!!!!!!!!

kapusta kiszonadania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 151 głosów)

Składniki:

  • kiszona kapusta 1000 g
  • wywar mięsny 1000 ml
  • cebula 1
  • smalec 2 łyżki
  • kminek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żeberka gotować w wywarze do miękkości. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na smalcu. Miękkie żeberka wyjąć z wywaru. Włożyć do wywaru pokrojoną kapustę i gotować do miękkości. Utłuc w moździerzu 2 łyżki ziaren kminku. Dosypać do kapusty. Obrać mięso z żeberek i pokroić w kawałki. Dodać do zupy. Doprawić pieprzem (delikatnie z solą, bo kapusta słona). Podawać gorącą. Kartofle z wody podać oddzielnie.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy