REKLAMA

Kanie w jajku

Kanie smażone ale tylko w jajku i mące. Bardzo delikatne w smaku.

dodany przez: bernika

Przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 180 głosów)


Składniki:

  • kanie
  • jajko
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Kanie opłukac, osuszyc. Masło rozgrzac na patelni. Kanie obtoczyc w mące, następnie w jajku (roztrzepanym z sola i pieprzem) i dac na goraca patelnie. Smazyc do zrumienienia.

Porady

Zobacz też: kania - przepis na obiad

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy