Kanapkowy torcik

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 410 kcal

Dodany przez:

Kanapkowy torcik

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
410 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
  • 12 kromek chleba tostowego
  • 1/2 cebuli
  • świeży ogórek i ogórek kiszony
  • 30 dag gładkiego serka naturalnego
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać. Ogórek kiszony pokroić w kostkę.
  2. Pastę rybną utrzeć z łyżką twarożku, wymieszać z cebulą i ogórkiem, przyprawić do smaku.
  3. Koperek opłukać, posiekać. Resztę twarożku utrzeć z koperkiem, przyprawić solą i pieprzem. Świeży ogórek obrać, pokroić w plasterki.
  4. Tosty opiec. 4 posmarować pastą rybną, a 4 - twarożkową. Tosty z pastą twarożkową ułożyć na tostach z pastą rybną.
  5. Na paście twarożkowej rozłożyć plasterki ogórka, przykryć pozostałymi 4 tostami. Torciki przekroić po przekątnej na pół, na dwa trójkąty.
ryby ogórek serek naturalny pasta rybna tosty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze