Kanapkowy torcik

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 410 kcal

tostypasta rybna

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
410 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 198 głosów)

Składniki:

  • 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
  • 12 kromek chleba tostowego
  • 1/2 cebuli
  • świeży ogórek i ogórek kiszony
  • 30 dag gładkiego serka naturalnego
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę posiekać. Ogórek kiszony pokroić w kostkę.
  • Pastę rybną utrzeć z łyżką twarożku, wymieszać z cebulą i ogórkiem, przyprawić do smaku.
  • Koperek opłukać, posiekać. Resztę twarożku utrzeć z koperkiem, przyprawić solą i pieprzem. Świeży ogórek obrać, pokroić w plasterki.
  • Tosty opiec. 4 posmarować pastą rybną, a 4 - twarożkową. Tosty z pastą twarożkową ułożyć na tostach z pastą rybną.
  • Na paście twarożkowej rozłożyć plasterki ogórka, przykryć pozostałymi 4 tostami. Torciki przekroić po przekątnej na pół, na dwa trójkąty.

Kalorie: 410

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy