Kanapki z wędzonym łososiem

Røkt Laks Smørrebrød - przepis z kuchni norweskiej - http://grumko.blox.pl

dodany przez: grumko grumko

przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.4 z 172 głosów)

Składniki:

  • wędzony filet z łososia,
  • czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki,
  • sałata lodowa,
  • pomidor pokrojony w plastry,
  • jajka na twardo,
  • pokrojone w plasterki,
  • pieczywo,
  • serek kremowy,
  • szczypiorek.
  • Dodatkowo do ozdobienia:
  • plasterki cytryny, listki pietruszki, czarne i zielone oliwki, kapary, posiekana zielona cebulka, pokrojone w cienkie plasterki papryki: zielona i czerwona.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Kanapki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Serek kremowy wymieszać ze szczypiorkiem, posmarować pastą chleb. Z łososia ostrym nożem usunąć skórę. Pokroić rybę w trójkątne kawałki, ułożyć na chlebie wraz z plasterkami czerwonej cebuli, listkami sałaty, plastrami pomidorów i jaj. Udekorować pozostałymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy